Sataedun päärakennuksen aulassa vietettiin suklaatreffejä perjantaina 6.10. Paikalla oli ohjauspalveluiden henkilökuntaa, mutta suurimpana vetonaulana oli opo Johannan 2 kk ikäinen kääpiösnautserinpentu Hugo.

”Rapsutus-, suukotus- ja syliterapia” keräsi jonoa. Jonottaessa tuli vaihdettua kuulumisia sekä käytyä läpi viikonloppuun liittyviä suunnitelmia.

Huomioita koiranpennun vaikutuksesta Hyvinvointivirtaa-viikkoon:

  • Kaikkien ääni muuttui pehmeämmäksi ja hymy nousi huulille
  • Fiiliskorteista etsittiin positiivisia sanoja
  • SnapChat täyttyi Hugon kanssa otetuista selfieistä
  • Moneen kotiin lähti viesti: ”Haluan koiran!”

Opiskelijoiden kommentteja koiranpennun vaikutuksesta Hyvinvointivirtaa-viikkoon

Stressinpoistaja, jännityksenpurkaja ja saa unohtamaan kaiken pahan.

Voisiko Hugo olla täällä useammin?!

Aamupäivän (ensimmäisen koulupäivänsä) Hugo vietti omassa kummiluokassaan, TUVAssa

Hugo läsnäolollaan laukaisi ihan uudenlaisen ryhmädynamiikan. Kaikkien ääni muuttui pehmeämmäksi ja jutut omista kotieläimistä, nykyisistä ja menneistä nousivat puheenaiheeksi. Oppitunnilla käytiin pientä keskustelua myös eläintenoikeuksista ja toiveita siitä, että tällaisia eläinpäiviä pitäisi olla useammin. Ideoitiin myös teemapäiviä, missä esiteltäisiin opaskoiria ja/tai poliisikoirien työpäiviä. Mutta tosiaan virkistävä ja keskustelua herättävä vierailu Hugo the Bossilta, kertoo koulutusohjaaja Mari Koivunen.


Hugoa odotettiin luokassa, kuin kuuta nousevaa ja lopulta odotus palkittiin. Hugoa hellittiin, leikitettiin ja käytettiin ulkona pissalla. Hugosta puhutaan varmasti ensi viikollakin. Hugo on rohkea ja utelias pentu.
Tunki väkisin koko päänsä mun teekuppiin ja nuoli minttuteen tipat, nauraa TUVAn vastuuopettaja Paula Lepistö.

Ehkä seuraavan kerran Hugolla on koulupäivä marraskuussa Mielenterveysviikolla, mutta pitää vielä kysyä rehtorilta vierailulupa, opo Johanna kertoo.

Hugo oli väsynyt, mutta onnellinen ensimmäisestä koulupäivästään.