Oletko syntynyt vuonna 2005?

Kiinnostaako seikkailu Euroopassa?

Nyt jaossa kymmeniätuhansia matkalippuja junamatkalle Euroopan laajuisesti.

DiscoverEU on Erasmus+ -ohjelmaan kuuluva toiminto, jossa nuoret pääsevät tutustumaan Euroopan monimuotoisuuteen, sen kulttuuriin ja historiaan sekä uusiin ihmisiin.

Matkakorttia voi hakea:

  • 18-vuotias nuori, jonka asuinmaa on jokin EU-maa tai muu Erasmus+ -ohjelmassa mukana oleva maa.
  • Lisäksi matkailijat saavat eurooppalaisen nuorisokortin, joka antaa alennusta esimerkiksi kulttuurikohteista, liikuntapaikoista, paikallisliikenteestä, majoituspaikoista ja ravintoloista.

Matkakortin saajat voivat tehdä 1–30 päivää kestävän matkan 1.3.2024–31.5.2025 välisenä aikana.

  • Mukaan voi hakea joko yksin tai yhdessä 1–4 hakuehdot täyttävän kaverin kanssa samassa ryhmässä.
  • Mikäli hakijalla on jokin vamma tai muu terveydellinen rajoite, voidaan matkalla tehdä tiettyjä erityisjärjestelyjä.

Hakukierroksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syksyn haku alkaa 4.10.2023 klo 13.00 ja päättyy 18.10.2023 klo 13.00. Tällä hakukierroksella matkakorttia voivat hakea vuonna 2005 syntyneet nuoret.

Kyseessä on ainutkertainen tilaisuus nuorelle päästä avartamaan maailmankuvaa, hankkimaan uusia kokemuksia, ystäviä ja monenlaista osaamista ja itsevarmuutta ympäristöystävällisellä tavalla.

Tarkemmat hakuohjeet sekä linkki hakemuksen tekemiseen löytyvät Euroopan nuorisoportaalin sivuilta: https://youth.europa.eu/discovereu_fi

Lisätietoja voit kysyä EU:n nuoriso-ohjelmien tiimiltä Opetushallituksessa: https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/ota-yhteytta-eun-nuoriso-ohjelmiin